torstai 2. huhtikuuta 2015

Päätös


Tällä hetkellä kotonani ei enää ole yhtäkään leikkaamatonta kissaa. Ei merkkauspissejä (paitsi mummokissan kakkayllärit joskus sängyssä), ei kiimassa huutelevia emäntiä ja niiden vuoksi huonosti nukuttuja öitä. Mutta ei myöskään ihanaa kissanpentujen odotusta, syntymän ihmettä eikä sitä parasta: pienten pentujen telmintää. En olisi pari vuotta sitten uskonut että tilanne voisi koskaan olla näin, mutta joskus elämä vie odottamattomaan suuntaan. Osaomistajana olen vielä tuontipoika-Mokoon, jolla on vielä vähän "hommia" hoideltavana :)

Ruska (nyk. tunnetaan paremmin nimellä Tuska / Tuskis) leikattiin syksyllä kun kissaneidot saivat uuden isännän Jarmosta ja muutimme yhteiseen kotiin. Olin jo puolen vuoden ajan ehtinyt syöttää Tuskikselle pillereitä tiheiden kiimojen vuoksi. Niiden jatkaminen tuntui huonolta vaihtoehdolta, koska aikomusta teettä pentuja ei lähitulevaisuudessa ollut. Leikkaus oli siis ainoa järkevä ratkaisu ja samalla naulasin arkun kannet kiinni kasvatukselleni.

Tuskiksen veli, Totoro, on onneksi jatkanut linjaani ja sai huikeat 8 pentua Clamoris-kissalaan :) Linjani ei siis katkea täysin tähän, vaikka Feanorian-nimellä pentuja tuskin enää nähdään. Ei onneksi tunnu siltä että olisin heittänyt tämän vuosien kasvatustyön ihan hukkaan, vaikka kova pala se tietenkin on.

Kissalani nimiin rekisteröitiin 7 pentuetta vuosina 2007-2013, yhteensä 27 kissaa. Yksi Anatolian-kissalan nimiin rekisteröity sijoituspentue on myös lähtenyt maailmalle hoivistani.

Paljon tätä asiaa olen kyllä miettinyt, mutta loppuviimeksi kissatouhuista luopuminen on ollut yllättävänkin helppoa. Se kun ei ollut pelkästään harrastus vaan elämäntapa, jossa kaikki pyöri näyttelyiden, pentujen ja yhdistyshomman ympärillä. En tiedä syttyykö kipinä kissatouhuihin vielä joskus, aika näyttää.

Vielä lopuksi suuren suuret kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille, arvokkaille mentoreilleni ja lukuisille ystäville joita yhdistystoiminta ja näyttelyharrastus ovat tuoneet elämääni. Suurimmat kiitokset osoitan ihanien kasvattieni ihanille omistajille lapsukaisteni hyvästä hoidosta ja huolenpidosta. Pidetään yhteyttä jatkossakin ja muistakaa että olen aivan varmasti mukana hyvinä ja huonoina hetkinä - Facebookin kautta tavoitatte minut jos puhelinnumero tai sähköpostiosoite on hukkunut!


Tuskis, Gee-mummeli ja Lotte. Tyytyväiset kastraattirinsessamme <3

Ei kommentteja: