torstai 23. heinäkuuta 2009

Kuulumisia

Meillä on Kempeleen näyttelykiireiden jälkeen ollut kovin rauhallista. Vietin tuossa taannoin lähes viikon mökillä ja Aki tuli viikonlopuksi sinne Loten kanssa. Aikuisia kävi kotona hoitaja ruokkimassa. Lotte tulee melko hyvin toimeen Lempon ja Ozzyn kanssa, joten sitä voi huoletta kuljettaa mukana.

Kotona se on kyllä alkanut emännöidä aika lailla. Mikään helpon oloinen tyttö siitä ei ole tulossa, ainakin Nököä se komentelee jo siihen malliin. Kurnuttelee ja välillä saattaa hivautella sitä tassullakin otsaan. Taitaa Gee-mummo opettaa pikkuneitiä pahoille tavoille.. Pienellä jännityksellä siis seurataan mitä tästä tulee.

Olen yrittänyt miettiä asiaa niin että Loten pitäisi osata sopeutua alkuasukkaan seuraan, jolla on alkeelliset sosiaaliset taidot. Nökö kun on tullut meille hyvin nuorena, eikä se ole oppinut kaikkea mitä meidän muut kissat emoiltaan ja sisaruksiltaan. Voin kuvitella omalle kohdalle tilanteen, jossa pitäisi elää ja kommunikoida jonkun kanssa, joka ei vain omaa juuri mitään samoja taitoja. Varmasti se on hankalaa. Tuollaisten yksinkertaisten kollinmötkyjen kanssa Nökö tulee loistavasti toimeen, mutta monimutkaiset tytöt on sille joskus vähän liikaa.

Riksi on rauhoittunut kovasti kun en ole antanut sen olla enää Loten kanssa edes lyhyitä aikoja yhdessä. Ehkä näin on kaikille vähemmän stressaavaa. Verkko-ovessa on kuitenkin se hyvä puoli että erillään muista pidettävät ovat kuitenkin koko ajan näköyhteydessä muihin.

Seurailen tässä erään ulkomaisen kasvattajan pentujen kehitystä. Saatan siis tuoda Suomeen kollin lähempänä loppuvuotta. Tuolla aiemmin kuuluttelin sijoituskotia ja etsintä on edelleen käynnissä. Tarkoitus on käyttää poikaa siitokseen heti kun se on valmis tapaamaan neitejä, eikä paineita mihinkään laajamittaiseen ulkopuoliseen käyttöön ole. Joten siitosura jäisi lyhyeksi. Näyttelyttämista en sijoituskodilta edellytä ja voin itse käyttää poikaa sen verran kun näen tarpeelliseksi. Mikään huipputyypikäs pentu ei luultavasti tule olemaan, mutta tietysti näyttelytasoinen. Väri on poikkeuksellisesti tumma, eli ei punaista tai cremeä tällä erää :)

tiistai 14. heinäkuuta 2009

Uusia suunnitelmia ja Riksin pallukat

Riksin pallukoiden lähtölaskenta on nyt vihdoin alkanut. Lotte täytti viikko sitten 6kk ja pian varmaan aloittaa juoksut, toivon toki mahdollisimman myöhäistä aloitusajankohtaa, sillä neiti saisi hieman vielä kasvaa kokoa.. Riksin alustavasi sovituista astutuksista vasta yksi on toteutunut ja toivon kyllä että se ei jäisi ainoaksi. Tässä on odoteltu naaraiden kiimoja ja ulkomaisen kissan rekisteröintiä, joka on kyllä venynyt ulkomaisen yhdistyksen toimesta kohtuuttoman pitkäksi.

Senian piti käyttää Riksiä Viimalleen, mutta meidän molempien mielestä järkevämpää oli käyttää Senian omaa tuontikollia, jolla alkoi olla enemmän kollin vinkeitä kun Riksillä koskaan.

Ja sitten niihin uusiin suunnitelmiin. Olen tässä alkanut hieman miettimään meidän neitien tulevia sulhoja. Olen pikkuhiljaa myöntymässä sille vaihtoehdolle että toisimme ulkomailta kollin tyttöjä varten.. Tai ainakin toisen astutusta varten. Se näyttäisi meidän maantieteellisen sijainnin ja syksyn ja kevään elämäntilanteen kannalta olevin järkevin vaihtoehto. Sekä ehkä myös taloudellisesti kannattavampi vaihtoehto. En millään jaksaisi alkaa panikoida tyttöjen kuskaamista astutusreissuille satojen kilometrien päähän (ja nehän ajoittuvat AINA mahdollisimman huonoon aikaan). Tässä yritän nyt lähinnä sitä sanoa, että saatan etsiä kesän/syksyn aikana sopivaa sijoituskotia kollille :) Ehtoni tulevat olemaan hyvin reilut, joten mitään kusevaa ja mouruavaa kollia ei sijoituskodin todellakaan tarvitsisi kestää. Kodin sijainnin toivoisin olevan max. 300km Oulusta tai sitten matkustamisesta kiinnostunut sijoituskoti, jolla on mahdollisuus lähteä reissuun lyhyellä varoitusajalla :)) Yhteyttä saa ottaa mikäli kiinnostus heräsi.

maanantai 13. heinäkuuta 2009

Ramboliini






Kuvissa yksin ja ystävänsä kanssa poseeraa kasvattini Rambo eli GIP Feanorian Burning Flames, OSH e (24) ja kaveri on Tomppa eli SP, EC Moosegrove Dom Quixote, OCI b 24 - Tomppa valmistui Porokissa SP:ksi, suuret onnittelut Tompalle!

Pojat ovat tänä kesänä päässet opettelemaan asuntoautoelämää, varmaan mukavan lämmintä puuhaa kissoille..

tiistai 7. heinäkuuta 2009

Kempele osa 2

Lupasin kirjoitella enemmän Kempeleen näyttelyistä.. Kuten nuista edellisen sivun tuloksista näkee, viikonloppu meni meidän osalta varsin mukavasti.

Kaikki tuntui sujuvan myös hyvin järjestelyjen osalta, vaikka nyt itse sanonkin. Ainakaan mitään valituksia ei ole tullut ja palaute on ollut tähän mennessä positiivista. Ainahan jotain pieniä ongelmia ilmenee, mutta niistä voi ottaa opiksi tulevia vuosia ajatellen (jos tässä nyt vielä mukana touhutaan). Mun viime viikot on menneet aika pitkälti näyttelyn järjestelyjä hoidellen, joten kamalasti ei nyt huvita enää näyttelystä kirjoitella.

Ainoastaan haluan vielä kiittää kaikkia näyttelyn talkoisiin, järkkäilyihin ja sihteeristön pyörittämiseen osallistuneita yhteistyöstä! Tänä vuonna vapaaehtoisia oli mukana ennätysmäärä ja se lämmitti mieltä todella paljon!

Harmillista on aina se ettei omassa näyttelyssä ehdi hirveästi juttelemaan tuttujen kanssa. Toivottavasti kukaan ei loukkaantunut siitä, koska minulla oli aivan oikeasti hommaa! Omat kissani ehdin sentään esitellä ja seurata nelosten tp-valintoja ja paneelia :-)

Kissojen tuloksista yllätyksellisimmät olivat Geen TP lauantaina (oletin Alisan voittavan). Lotte kävi myös paneelissa, mutta vain sen takia kun vastustaja samalla tuomarilla oli absent. Paneelissa Lotte ei antanut kovin kovaa vastusta Hannen Mörölle, josta tuli JW! Onnittelut siitä :) Paneelissa kastraattiurosksissa vastakkain olivat kasvattini Rambo ja Ozzy. Näistä Rambo vei voiton :)

Yllätys oli myös Riksin TP sunnuntaina ja kun toiselta tuomarilta ei tullutkaan vastustajaa paneeliin, oli Riksi suoraan KPA! Tuomari tykkäsi Riksin lihaksikkaasta kropasta pään muodosta ja kehui porkkanaväriä sekä kontrastia. Paneelista höntti kolli kannettiin syliini häntä onnesta pöwwöisenä ja se oli kuulema yrittänyt paneelihäkistä käsin kosiskella kaikkia lähitienoon naisia.. Ihana Riksi <3 Tähän on hyvä lopettaa näyttelyt leikkaamattomana, seuraavan kerran sitten kastraattiluokkiin pallittomana :)

Yhyy, nyt pitää taas odottaa vuosi Porokin näyttelyä :'( Töitä tehden se meni vielä niin nopeasti ohikin.

maanantai 6. heinäkuuta 2009

Feanoriat ja pari muutakin Kempeleessä

Tässä nyt vaan tylsästi tuloksia, laitan myöhemmin jotain juttua kun ennätän ja jaksan ajatella taas näyttelyjuttuja :)

Lauantai

Feanorian Burning Flames (OSH e 24), CAPS, NOM, BIS - o: Birgitta Peitsaho
Feanorian Blizzard of Oz (OSH a 24), CAPIB, NOM - o: Arto & Taina Kemppainen
Feanorian Caustic Window (OSH n), EX1 - o: Orvokki & Ulla Mattila
Feanorian Bling Bling (OSH g), CAP - o: Kirsi Koivula
Feanorian Cherry Clafoutis (SIA h), EX1 (sijoituksessa Kirsillä)
Feanorian Charlotte Russe (SIA e), EX1, NOM
Anatolian Rock Me Mama (OSH g 25) PR, NOM
Yrttitarhan Etruskisahrami (OSH d 24), CAC
Kategorian IV paras kasvattaja FEANORIAN
Kategorian IV paras siitosnaaras Anatolian Rock Me mama
Kategorian IV paras siitosuros Yrttitarhan Etruskisahrami

Sunnuntai

Feanorian Burning Flames (OSH e 24), CAPS - o: Birgitta Peitsaho
Feanorian Blizzard of Oz (OSH a 24), CAPIB, NOM - o: Arto & Taina Kemppainen
Feanorian Carry me home (OSH a), EX1, NOM - o: Eeva-Lotta Riekki
Feanorian Bling Bling (OSH g), PR, NOM - o: Kirsi Koivula
Feanorian Cherry Clafoutis (ISIA h), EX1 (sijoituksessa Kirsillä)
Feanorian Charlotte Russe (SIA e), EX1
Anatolian Rock Me Mama (OSH g 25), CAPIB
Yrttitarhan Etruskisahrami (OSH d 24), CH, NOM, BIS
Kategorian IV paras kasvattaja FEANORIAN
Kategorian IV paras siitosnaaras Anatolian Rock Me mama
Kategorian IV paras siitosuros Yrttitarhan Etruskisahrami

torstai 2. heinäkuuta 2009

Feanoriat Siilinjärvellä


Feanorian Burning Flames, OSH e (24) "Rambo"


Feanorian Burning Flames, OSH e (24) "Rambo"


Selma eli Feanorian Cherry Clafoutis, SIAh


"Tuolla näkyy jotain jännää" - Selma


Koipeliini keijukainen, Feanorian Charlotte Russe, SIA e "Lotte"


Nenä! (Loten)


Feanorian Carry me home, OSH a "Frank" ja vihreät silmät - taustaverho tosin "syö" väriä ja se on oikeasti paljon kirkkaampi.


Keppiä havittelevan hassu ilme (Frank)

Alisasta ei harmikseni ollut yhtään onnistunutta kuvaa. Ehkä sitten Kempeleessä?


Kaikki kuvat on ottanut Aki

keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Mistähän alottais..

Varmaan siitä Siilinjärven näyttelystä pitää. Jaksaisinko jopa kuvia kaivaa kamerasta, Aki on tainnut ottaa jonkin verran.

Lähdettiin perjantaina iltapäivällä Geen, Loten ja Maunon kanssa kohti Tahkoa lomailemaan. Automatka oli tuskainen, vaikka ilmastointi pelasikin, kun koko ajan se paistoi suoraan mun "syliin". Matkalla syötiin pahimmat kanasalaatit mitä ikinä, joten alkoi hyvin tämä reissu.. Muutamaa päivää aiemmin multa oli poistettu kaiken lisäksi leikkaamalla viisaudenhammas ja oli penisiliinit ja kipulääkkeet sitä varten. Niin ja tikit suussa, joista kaksi irtos automatkalla!?! Edellisellä kerralla Siilinjärvellä olin kamalassa kuumeessa ja kesäflunssassa. Onkohan tuo joku mun epäonnen näyttely? No, ihan kivasti se meni kaikesta huolimatta.

Varasin siis Taholta todella edullisen huoneistohotellin, koska kaikki Kuopion keskustan hotellit olivat jo aikaisin keväällä täynnä (jokin viinifestari samana viikonloppuna?). Tahkolla en ole koskaan käynyt ja ajattelin että sieltä varmaan löytyy jotain kivaa aktiviteettiä perjantaille. Harmi vaan että huoneen pystyi lunastamaan vasta klo 16, joten eipä me sitten päivällä vielä päästykään sinne. Kissoja kun ei voi sellaisilla helteillä pitää autossa yhtään.

Kun saavuttiin Tahkolle ja löydettiin se meidän huone, huomattiin että parin metrin päässä huoneen ovesta on joku hyppyri ja tyypit hyppii pyörillä siitä hyppyristä alamäkeen. Tiesin että samaan aikaan siellä on jokin maastopyöräilytapahtuma, mutta en todellakaan uskonut että koko Tahko olisi aivan täynnä niitä pyöräjamppoja. Niitä oli se koko huoneistohotelli ja naapuritalotkin myös täynnä..

Hikisen automatkan jälkeen ei juurikaan koko iltana poistuttu huoneestamme, joka ONNEKSI oli ihanan viileä. Iltapäivän aurinko paistoi just talon toiselle puolelle. Mitään ei siis tehty koko iltana, mutta onhan sekin lomailua että saa vaan olla. Aki teki hyvää ruokaa ja samalla eväät näyttelyyn, koska mulla on uusi ja vielä sen verran "erikoinen" erityisruokavalio, ettei mitkään lounaspaikat oikeen sovellu. Vaikeuttaa elämää jos siitä tekee vaikeaa, mutta nyt on onnistuneesti selvitty ekasta näyttelystä omin eväin.

Lauantaina näyttelyyn tuli myös ekakertalaisena sijoitustyttöni Selma ja C-pentueeni emo Alisa, jotka siis asuvat samassa kodissa. Aamu aloitettiin tyttöjen korvakarvojen leikkuulla ja Kirsin kanssa käytiin vähän läpi näyttelyn rutiineja.

Pikkutytöt saivat EX1:t (Selma Lubranolla ja Lotte Loosella) ja kasvattajaa kovasti miellyttävät arvostelut. On todella kiva huomata että tuomarit ovat samaa mieltä kissojen hyvistä ominaisuuksista ja niistä puutteista. En siis olisi voinut olla enemmän samaa mieltä tuomareiden kanssa :)

Alisa sai ensimmäisen CAP-sertin Looselta (muistan että hän tykkäsi Alisasta jo viime kesänä Kempeleessä) ja niinhän oli lopulta yllätyksekseni kastraattinaaraiden tuomarin paras! Todella kivaa siinäkin mielessä, että Kirsi pääsi kokemaan ekassa näyttelyssä myös sen kun kissa on paneelissa :) Ja poikien iloksi kotiin viemisiksi tuli hienot ruusukkeet ja Alisan tp-mitali :) Paneelissa voitto menikin odotetusti kilpailijalle.

Paikalla oli myös kasvattini Rambo, joka sai CAPS-sertin ja on taas pari askelta lähempänä SP-titteliä.

Mao sai KM:n ja oli lopulta myös kategorian paras kastraattiuros. Paneelin jälkeen Mauno pääsi kuvattavaksi, mutta en vieläkään tiedä saanko tuon kuvan itselleni joskus vai mikä sen tarkoitus oli? :))

Näyttelyhalli oli KUUMA! Ulkona lämpötila taisi olla lähempänä 30 kuin 20.. Autokin tuntui saunalta kun sinne istahti. En todellakaan pidä helteistä saati sitten matkustamisesta noin kuumalla. Talvella on huomattavasti mukavampaa käydä näyttelyissä, eikä mulla ainakaan koskaan ole ollut kylmä näyttelyssä!

Sunnuntaina mukana oli vuorostaan Frank ekakertalaisena ja aamu alotettiin taas korvakarvojen trimmauksella. Poika oli ensimmäisten kissojen joukossa Cristina Kowalczukilla ja ennen arvostelua vielä treenailtiin Eeva-Lotan kanssa oikeaa esittelytapaa ym. Ja hyvinhän se meni, kaikesta jännityksestä huolimatta.

Tuomari otti mielestäni myös hyvin huomioon ekakertalaisen kissan "jännityksen". Häkissa poika osasi ottaa rennosti ja leikki leluillaan, joten eiköhän se jännityskin mene ahkeralla harjoittelulla ohi :) Yksi asia mistä olen Frankissa erityisen ylpeä on sen aivan UPEAN vihreät silmät. Yhdelläkään mun kasvatilla ei ole vielä ollut vastaavia! Vihreitä silmiä todellakin voi siis saada aikaiseksi yhdistämällä lähes oranssisilmäisen kollin kohtuullisen hyväsävyiset silmät omaavaan naaraaseen :) Tosin saman pentueen punaisella pojalla on myös pentueen huonoin silmien väri. Vielä ei kukaan ole sitä selittänyt, miksi punaisilla/cremeillä on niin huono väri silmissä? Monilla kilppareillakin on. Kun saman pentueen ei-punaiset taas on ihan vihreäsilmäisiä. Ja miten se väri katoaa? Riksillä oli pentuna vihreät silmät, samoin Jeeralla on ollut, en tiedä onko enää.

Täytyy tunnustaa, etten tiedä vielä yhtäkään aikuista punaista tai cremeä itämaista jolla TODELLA olisi hienon vihreät silmät. Tietääkö joku? Sinisilmäisiä puna/cremesimskuja sentään on. Esim. meidän cremellä Lotella on todella siniset silmät, eikä sellaiset ihan vaaleat. Samoin Fujilla, Riksin äidillä.

Rambo sai sunnuntaina jälleen CAPSin ja tp-valinnat menivät Rambon osalta minulta ihan kokonaan ohi, joten en tiedä kuka pärjäsi.

Loten ja Maon arvosteli Albert Kurkowski (ei ole tainnut koskaan arvostella Maoakaan aiemmin?). Lotelle tuli EX1 ja Maolle KM.

Sittenpä pitikin loppupäivä viettää odotellen kotiinpääsyä, joten me lähdettiin syömään muualle ja siellähän vierähti. Missattiin valmistumisjuhlatkin, kun en muistanut koko juttua.

Kotiin päästiin onneksi jo neljältä ja ajettiin kamalan ukkosmyrskyn läpi. Vettä tuli niin lujaa että ei nähnyt edes tietä. Oli pakko ajaa hiipien. Kissatkin huusivat kun hyeenat kun se järkyttävä vesisade alkoi ja ukkonen jyrisi. Se meni tosin ohi yhtä nopeasti kun alkoi. Kotona Oulussa oltiin todella ajoissa :)

Laitan kuvia perään eri aiheeseen. Samoin Rambosta on tullut sähköpostiin kuvia, mitkä laitan omaan aiheeseensa.