tiistai 6. tammikuuta 2009

C-pennut syntyivät

Tänään aamulla Alisa aloitteli synnytystä, mutta päivän mittaan kaikki ei sujunutkaan ihan odotusten mukaan. Yhdeksi sovittiin että Riitta-Liisa tulee lemmikkiin leikkaamaan Alisan jos tilanne ei muutu parempaan päin.

Yritettiin vielä saada kanavassa olevaa pentua muilla konstein ulos, mutta yritykseski jäi. Jäätiin Akin ja Riitta-Liisan chihujen kanssa odottamaan odotushuoneeseen että päästään elvyttelemään pentuja. Ulla oli tullut Riitta-Liisalle avustajaksi ja me mentiin leikkaussaliin vasta sitten kun pentujen kanssa tarvittiin lisäkäsiä. Kahta pentua yhtä aikaa elvyttäessä sitä kyllä mietti taas kerran, mitä ihmeen järkeä tässäkään hommasa on. Sektiolla syntyneet pennuthan on siis melko elottoman oloisia syntyessään ja niitä pitää melko pitkän aikaa hieroskella että elintoiminnot alkaa pelittää.

Synnytyskanavassa ollut iso sininen perätilassa oleva pentu oli syy minkä takia synnytys ei enää tietyn pisteen jälkeen edennyt ollenkaan. Miksihän se pentueen pienin ei koskaan voi syntyä ensimmäisenä? :P

Pesässä köllii nyt kahdeksan pientä vauvaa. Meillä on melkoinen saldo simskuja tällä kertaa. Alustavan arvion mukaan 2 poikaa ja 3 tyttöä (tai sitten kolme poikaa ja kaksi tyttöä). Lisäksi kolme itämaista poikaa sininen, musta ja punatäplikäs.

Tässä vaiheessa kaikki on vielä todella epävarmaa ja toivon nyt että kaikki alkaa sujumaan paremmin. Kunhan Alisa tuosta kunnolla herää niin se toivottavasti hyväksyy pennut ja alkaa hoitamaan niitä itse, parin päivän sisään. Rankkaa tämä tulee olemaan!
.

5 kommenttia:

DobbyCat kirjoitti...

Onnea vauvojen johdosta, voimia äidille ja emännälle katraan hoitoon. Toivoopi Dobby, Sirius ja Tuula

saila kirjoitti...

Tuoreet setämiehet ^ :D ja täällä yksi tuore täti (tai no jo kertaalleen täti, mutta nyt oikein omalle omalle veljelle) ja Dobby ja Siriuskin olivat jo valmiiksi enoja ;)

Pidetään ihan mahdottoman paljon peukkuja, että kaikki pienet selviävät ja huoltoporukka jaksaa hoitaa sekä myös, että emo tokenee ja hyväksyy hyvin pentunsa!

Ai - meinasi ihan unohtua; pappa ja mummikin tässä vieressä laittavat voimakehruja koko kopalliselle!

Anna Lalla kirjoitti...

Paljon Onnea ja Paljon voimia!!!:)

Hanne kirjoitti...

Kovasti onnea pennuista! Huima katras! Ja voih, sininen! Ne vaan on niin ihania! <3

maarit kirjoitti...

Hirmuisesti onnea katraasta! Toivottavasti kaikki sujuu hyvin! :D