torstai 15. marraskuuta 2007

Kaksi leikkausta viikon sisään..

En nyt jaksa isommin kirjoitella, mutta tässä lääkärin sanaset Neelan operaatiosta:

"Neelan niskasta poistettiin kudosmuutos. Patologin tulos saapuu yleensä tikkien poistoon mennessä. Tikit poistetaan ja haavakontrolli 10-12 vrk kuluttua."

Eli Neelan niskassa ollut "läskipatti" tutkittiin vidoin tänään toisen eläinlääkärimme kehotuksesta. Neelan niskassa on ollut _aina_ tuollaista ylimääräistä nahkaa ja Neela on ollut ns. läskiniskainen :-). Mari tutki pentujen rokotusten yhteydessä syksyllä tuota "pattia" ja yhteistuumin päätettiin, että otetaan siitä joskus myöhemmin koepala. Parissa kuukaudessa patti ei kasvanut, mutta halusin asian päiväjärkästä pois ja itselleni mielenrauhan. Epäilyksemme olivat ainakin Marin tutkimusten mukaan ihan oikeanlaiset, eli mitään hälyyttävää ei löytynyt. Patti sisälsi ainoastaan rasvakudosta, jota poistettiinkin jonkin verran. Varalta lähetettiin kuitenkin patologillekin tutkittavaa :) Olo on huojentunut, mutta jännätään nyt ainakin sinne tikkien poistoon asti..

Potilas makoilee tyytyväisenä fleece-peiton alla kahden kuumavesipullon välissä. Ainakaan vielä ei ole tuo haava alkanut kiinnostaa, mutta saa nähdä keksiikö se sen jossakin välissä..

Tässä vielä kuva toipilaasta:

Ei kommentteja: