torstai 23. heinäkuuta 2009

Kuulumisia

Meillä on Kempeleen näyttelykiireiden jälkeen ollut kovin rauhallista. Vietin tuossa taannoin lähes viikon mökillä ja Aki tuli viikonlopuksi sinne Loten kanssa. Aikuisia kävi kotona hoitaja ruokkimassa. Lotte tulee melko hyvin toimeen Lempon ja Ozzyn kanssa, joten sitä voi huoletta kuljettaa mukana.

Kotona se on kyllä alkanut emännöidä aika lailla. Mikään helpon oloinen tyttö siitä ei ole tulossa, ainakin Nököä se komentelee jo siihen malliin. Kurnuttelee ja välillä saattaa hivautella sitä tassullakin otsaan. Taitaa Gee-mummo opettaa pikkuneitiä pahoille tavoille.. Pienellä jännityksellä siis seurataan mitä tästä tulee.

Olen yrittänyt miettiä asiaa niin että Loten pitäisi osata sopeutua alkuasukkaan seuraan, jolla on alkeelliset sosiaaliset taidot. Nökö kun on tullut meille hyvin nuorena, eikä se ole oppinut kaikkea mitä meidän muut kissat emoiltaan ja sisaruksiltaan. Voin kuvitella omalle kohdalle tilanteen, jossa pitäisi elää ja kommunikoida jonkun kanssa, joka ei vain omaa juuri mitään samoja taitoja. Varmasti se on hankalaa. Tuollaisten yksinkertaisten kollinmötkyjen kanssa Nökö tulee loistavasti toimeen, mutta monimutkaiset tytöt on sille joskus vähän liikaa.

Riksi on rauhoittunut kovasti kun en ole antanut sen olla enää Loten kanssa edes lyhyitä aikoja yhdessä. Ehkä näin on kaikille vähemmän stressaavaa. Verkko-ovessa on kuitenkin se hyvä puoli että erillään muista pidettävät ovat kuitenkin koko ajan näköyhteydessä muihin.

Seurailen tässä erään ulkomaisen kasvattajan pentujen kehitystä. Saatan siis tuoda Suomeen kollin lähempänä loppuvuotta. Tuolla aiemmin kuuluttelin sijoituskotia ja etsintä on edelleen käynnissä. Tarkoitus on käyttää poikaa siitokseen heti kun se on valmis tapaamaan neitejä, eikä paineita mihinkään laajamittaiseen ulkopuoliseen käyttöön ole. Joten siitosura jäisi lyhyeksi. Näyttelyttämista en sijoituskodilta edellytä ja voin itse käyttää poikaa sen verran kun näen tarpeelliseksi. Mikään huipputyypikäs pentu ei luultavasti tule olemaan, mutta tietysti näyttelytasoinen. Väri on poikkeuksellisesti tumma, eli ei punaista tai cremeä tällä erää :)

2 kommenttia:

maarit kirjoitti...

Oi oi! Jännittävää! Toivottavasti sijoituskoti löytyy pienelle herralle. :D

Tinittin kirjoitti...

Ja toivotaan että kehittyvät sellaisiksi että huolin, pentueessa on siis pari vaihtoehtoa :)