keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Lokakuuta..

Poistin sen aiemman sijoituskoti-ilmoituksen, koska pienelle pojalle löytyi sopiva ottaja mikäli poika pääsee Suomeen asti. Täytyy vaan todeta että tuontiajankohta olisi pahin mahdollinen, joten täytyy miettiä tosissaan tarkkaan..

Olemme muuten menossa ISROKin näyttelyyn lauantaina sekalaisen seurakunnan kanssa. Lottekin on ilmoitettu, mutta en tiedä viitsinkö sitä tuoda.. Se vaan on niin mini. Tai ehkä voisin tuoda sen näytille, että muut vois sanoa oonko ihan syystäkin huolissaan sen pienestä koosta?

Luin eilen Mirjamin kissakirjasta (jonka otin äidiltä lainaan) seuraavaa "Calcium phosphoricumista hyötyvä eläin on usein hoikkarakenteinen, luiseva ja nirso ruoka-asioissa" = sopii kun silmä päähän Loten kohdalla.. Ylielegantti keijukainen, joka nirppailee kaikesta ruoasta. Luisevasta en tiedä, ehkä kaikki itämaiset ovat hieman luisevia? :) Aloitetaan nyt siis sellainen "kuuri" neidille. Joidenkin mielestä homeopatia on uskon asia, mutta omakohtaisen kokemuksen mukaan meillä se on ollut suurena apuna moneen vaivaan. Ja jos ei nyt parantavana apuna, niin ainakin oireita huomattavasti lievittävänä tukihoitona toiminut mainiosti.

Mirjamin kirjaan palatakseni: sain kirjan luettuani pontta pistää meidän kissat jonkin asteisen ruokaremontin uhreiksi. Olen nyt jostain syystä antanut otteen lipsua ruokinnan suhteen ja erilaiset teolliset hiilarihötöt ovat päässeet yllättäen kissojen suosioon.. Pääpaino ruokinnassa on aina ollut lihalla, mutta jostain syystä teollisia on tullut laiskuudesta annettua enemmän kun aiemmin. Tilanteesta jotain kertoo ehkä sekin että ainoa kissa (Gee), joka ei koskaan ole syönyt raksuja on alkanut paisua kun pullataikina! Jotenka tiukka linja ruokinnan suhteen saa palautua. Liiat hiilarit ei ole ihmisillekään hyväksi, joten mitenpä ne olisivat kissoille - ne kun eivät voi millään tavalla hyödyntää niitä!

Kyllä oikeanlainen ruokavalio parantaa elämänlaatua huomattavasti, sen olen itsekin huomannut. Nimim. entinen hiilarisyöppö :) Miksipä en siis haluaisi tarjota kissoillenikin parasta mahdollista ja hyvää oloa?

Mikäli joku muukin sattuu innostumaan, voin suositella Vauhti-Raksua: http://www.vauhti-raksu.net - autot kuljettavat tilauksia esim. tänne Oulun seudulle n. kerran kuussa. Täältä voi myös tilata ruokahiiriä ja tipuja.. Mitähän meidän kissat niistä tykkäis? :o

Ja Mirjamin kirjaa voi tilata http://www.ipsitilla.fi/Personal/Opas.htm

Meillä tosin kissat syövät lihansa yleensä raakana - kirja sisältää kuitenkin paljon ohjeita kypsennettyihin ruokiin. Niitäkin olen joskus kokeillut ja aion kokeilla jatkossakin. Etenkin silakka-broileriseos on ollut kissojen ja pentujen mieleen. Ja varmasti kypsennetty omatekoinen on aina parempi kuin teollinen, säilöntäaineellinen :)
.

2 kommenttia:

saila kirjoitti...

Kivaa, että sijoituskoti löytyi niin helposti, joten eiköhän loppukin suttaannu varmasti, peukkuja! Vie Lotte ihmeessä näytille. Pennuillehan kannattaa antaa kasvuvaiheessa (siis heti sieltä emon nisältä asti) säännöllisesti Calc.phos:a, se tukee jo siinä kehitysvaiheessa luuston kasvua ja kehitystä muutenkin, mutta eiköhän vuotinenkin voi siitä hyötyä selvästi.

Juuri eilen illalla haettiin tuosta vajaan kilometrin (aiemmin 21km) päästä Vauhti-Raksun lihasatsi. Olen muutaman kerran yrittänyt tilata sieltä tipuja tai hiiriä, mutta aina on ollut loppu silloin. Mutta muuten sieltä saa mainiota sapuskaa, varsinkin hepon lihan taso vaihtelee toimittajan takia, mutta nyt tällä kertaa sekin näytti päällisin puolin paremmalta kuin pitkään aikaan - pakkauskoko vain on hepossa tosi iso.

Mirka V. kirjoitti...

Meillä pennuille annettiin (osa saa edelleen uusissa kodeissa ja meillä mm. Emil) kerran viikossa calciumia :)

Olikohan ohje että kerran viikkoon kahdeksan viikon ajan ja sitten oli joku viikon parin tauko (pitäis kaivaa ohje taas esiin..).
Meillä Emil saa viikottain kun se on niin mini.