perjantai 19. joulukuuta 2008

Huoli mammasta

Eiliseksi oltiin varattu aika röntgeniin, koska halusin selvittää montako pentua Alisalle tulee. Näissä linjoissa on varsin yleistä nuo isot pentueet, joten parempi selvittää etukäteen kuin vain odotella jännityksellä. Ison pentueen kanssa työmäärä on aina paljon isompi ja emon rasituskin on hyvä huomioida etukäteen. Osaa sitten varautua pienten pentujen lisäruokintaan ja sen sellaiseen.

Noh "sopivasti" Alisa alkoi edellisenä päivänä olla hieman vaisumpi, eikä ruoka oikein maistunut. Lääkäriin lähtiessä kokeilin niskanahkaa ja kyllä Alisa oli hieman kuivakan tuntoinen. Olin eilisen illan ja aamun yrittänyt saada sitä syömään enemmän. Tarjosin kaikki lempiherkut, mutta ruokaa maisteli ihan vain muodon vuoksi. Huolestutti todella paljon, että mistä nyt on kyse. Pelkästin tietenkin pahinta, keskenmenoa..

Lääkärissä pennut tuntuivat selvästi tunnustelemalla ja liikkeitäkin paikannettiin. Epäilynä oli että pentuja on sen verran, että ruoka ei maistu kun masu tuntuu täydeltä. Kuumetta ei ollut ja tulehdusarvot normaalit. Käytiin sitten röntgenissä mistä paljastui että suolessa on kyllä täytettä, joten on se sitten ainakin jotakin syönyt. Mitään tukkeita ei näkynyt. Pentumääräksi sanottiin ensin että "niitä on PALJON". Olin kauhusta kankeana että no eikai sentään?? "Tässä on kolme, tässä kolme ja täällä kaksi - yhteensä ainakin kahdeksan". En edes muista mitä kommentoin, mutta olin kuin halolla päähän löyty. Miten niitä voi olla niin monta?? Noin pienessä mahassa?? Kyllä niillä tosiaan on ahdasta ja ei ihme jos emon olo on tukala.

Alisa nesteytettiin ja nyt on koitettu pärjätä kotihoidolla, ruokaa menee jo hieman paremmin ja olen antanut ruiskulla nestettä, mutta huolissaan tässä saa silti olla. Alisa on "laihtunut" pentumahaa lukuunottamatta ja saa nähdä miten tässä käy. Tuollainen pentumäärä taitaa imeä kaiken mitä emosta irti saa. Nyt ei auta kun ruokkia (aluksi ruiskulla suuhun ja sitten Alisa yleensä jatkaa syömistä itse) sitä parin tunnin välein ja koittaa saada se syömään paremmin. Toivotaan että tilanne helpottaa jouluksi ja asiat alkaa näyttää paremmalta näiden viimeisten viikkojen aikana. Pelottaa lähteä viimeiseksi viikoksi ulkomaille, mutta kuulema täällä pärjätään ilman minuakin.. Toivottavasti.
.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä Alisalle! Meilläkin Cori tosiaan kuihtui silloin yhdeksää odottaessa vaikka paljon yritti syödäkkin! Pennut veivät kaiken mahdollisen ravinnon! Turkkikin meni huonompaan kuntoon kun tosiaan imivät emosta kaikki mehut!

Eirenen kissala kirjoitti...

Voisikohan auttaa jos antaisit Osmosal jauhetta. Nestetasapainoon auttaa ainakin ja palauttaa menetetyt mineraalit.
Onnea lopputiineyteen ja toivottavasti kaikki menee hyvin.

Tinittin kirjoitti...

Alisa saa toipilasruokaa, lisänä nutriplussaa ja nesteenä liuosta, jonka pitäisi korjata nestetasapainoa.

saila kirjoitti...

Kovasti pidetään peukkuja, että Alisalle alkaa ruoka ja juoma maistua ja suoli lähtee toimimaan.
Riksi ja Alisa taisivat "vähän" liioitella...

Tinittin kirjoitti...

^No joo vähän.. :D Ei tässä ainakaan tarvitse miettiä yhdistelmän uusimista, kun vähän aluksi jännitin tuleeko pentuja kovin montaa :P