tiistai 16. joulukuuta 2008

Järjestelemistä

Olen alkanut pitämään Akille synnytysvalmennusta Alisan synnytystä varten. Hyvin todennäköistä kun on että pennut syntyvät ennen kuin itse palaan Suomeen. Jos pentumäärä on suuri niin uskon että ne syntyvät ennemmin vähän aikaisemmin kuin yliajalla. Onneksi Ulla asuu tuossa lähellä ja on tarjoutunut avuksi. Akilla myös on kokemusta synnytyksistä, joten ei tässä nyt ihan paniikissa tarvitse olla. Kunhan vähän muistellaan ja mietitään keinoja, jos jotakin odottamatonta tapahtuu. Emothan yleensä hoitaa kaiken itse, apua on tarvittu ainoastaan yleensä ekakertalaisen ensimmäisen pennun kuivaamisessa ja napanuoran nyrhimisessä. Ja varmasti nekin olisi hoitunut jos ylihuolehtiva kätilö ei olisi hätäillyt ennen aikojaan. Seuraavat pennut emo on hoidellut itse.

Vaihdoimme myös makuuhuoneen takaisin asuntomme isoimpaan huoneeseen ja nyt pitäisi miettiä millainen pentupesä kyhätään Alisalle. Näitä valmisteluja pitää nyt miettiä senkin takia jo vähän etukäteen, että joulu on ensi viikolla ja ensi viikon lauantaina lähden matkaan. En ole vielä päättänyt millainen pentupesä tehdään. Kevythäkkejä ja sturdi olisi tarjolla, mutta ehkä joku perinteinen pahvilaatikkokyhäelmä toimisi paremmin.

Makuuhuoneessa on mukava suojaisa paikka pesälle, vaatekomerossa! Siirettiin kaikki komeron hyllyt niin tiiviisti toisiinsa kiinni, ettei tuleva emo voi kuljettaa jälkikasvuaan hyllyjen asukkaiksi ja komero on nyt tosi tilava. Vähän kuin yksi pieni lisähuone, suunniteltu juuri tätä tarkoitusta varten :))

Varmaan huomaa kuinka tohkeissani olen, kyllä tällainen pentutauko on ihan hyväksi - ehtii unohtaa kaikki ikävät puolet pentupuuhissa ja keskittyy vain haikailemaan niitä hyviä juttuja.

1 kommentti:

Elina kirjoitti...

*Jännittää pentuja jo!* :o