keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Eka päivä

Ensimmäinen vuorokausi on sujunut pennuilla hyvin. Pikkuiset on jänteviä ja imevät maitoa innokkaasti. Alisan emonvaistot tulivat niin selkärangasta että mitään ongelmia pentujen hyväksymisessä ei ollut. Pennut menivät heti nisille kun päästiin kotiin ja leikkauspöhnästä herättyään Alisa jatkoi imettämistä kiltisti. Mitään aggressiivisuutta tai kummastusta ei ole ollut. Ilmeisesti unen läpi tunkeneet pentujen vikinät auttoivat Alisaa tottumaan pikkunakkeihin. Aamuyöllä opettelivat yhdessä Akin kanssa pyllypyykkäystä ja sekin sujuu jo oikein mainiosti.

Pennut ovat saaneet lisänä korvikemaitoa, ettei Alisalle urakka olisi liian rankka. Pienin tyttö on hieman alakynnessä monta kymmentä grammaa isompien sisarusten seassa, mutta nisällä sekin on roikkunut.

Liikutusta on ollut ilmassa, en ikinä uskonut että tämä voisi alkaa sujua näin hyvin kun tämä kokemus oli meille niin vieras. Kamalan väsyneitä ollaan Akin kanssa, kun valvottiin muutaman tunnin vuoroissa läpi yön, ettei tokkurainen emo tee mitään tyhmää. Seitsemän aikaan aamulla päätettiin kokeilla kepillä jäätä ja nukuttiin molemmat muutama tuntia yhtäaikaa. Kaikki meni hyvin..

Olen tietysti jo ehtinyt rakastua pariin pentuun niin pahasti, että saa nähdä mitä tästä tulee. Punainen poika on aivan lutu! Se syntyi silmät auki ja nyt se jo sähisee lujasti kun pahalta haisevat ihmiset tulee häiritsemään pentuilua <3 Lisäksi pieni rimppana on symppis, sen tulevaisuus vähän jännittää kun ei ole niin kauhean voimakas.

Siamilaisia on kamalan vaikea tunnistaa ja emo on parhaansa mukaan yrittänyt sabotoida merkitsemisyritykseni. Nyt tosin leikkasin parilta pennulta karvaa että ne tunnistetaan. Enkä muuten vieläkään ole varma yhden pennun sukupuolesta, se on välillä tyttö ja välillä poika. Yhdesti punnitsinkin sen kahteen kertaan, ensin tyttönä ja sitten poikana..

Tässä on yksi eilen otettu kuva pennuista. Kuvassa Alisalla on vielä kanyyli, jonka otin tänään pois kun pennut tarttuivat kynsistä siihen kiinni. Eipä sitä nyt enää tällä hetkellä mihinkään tarvitakaan :)

3 kommenttia:

maarit kirjoitti...

Oi voi miten suloinen näky! Kovasti onnea kahdeksasta muksusta! Se on huima suoritus!! Ja toivottavasti kaikki jatkuu yhtä hyvin kuin tähän asti!

My Siberian Kitties kirjoitti...

Such a good Momma, and beautiful babies !!

Smokey(ILM), Mishka, Mila & Zateynik's Mom - Jackie

Anonyymi kirjoitti...

Pentuonnea!Sehän Alisa sitten odotteli mamman kotiin ennen tositoimiin ryhtymistä :)...ja tietysti pyhäpäiväksi tähtäys kuuluu asiaan!p