perjantai 28. marraskuuta 2008

Neljä viikkoa tiineyttä takana

Alisan viides tiineysviikko alkoi tänään. Kovin jännittävää on ollut seurailla laiheliinin pulskistumista. Meinasin jo pakahtua epätoivoon kun tuntui ettei se ala pulskistua lainkaan. Muut naaraat kun on aina aloittaneet sen hillittömän tankkaamisen melkein heti astutuksen jälkeen :)

Ruokamäärät alkoivat siis oikeastaan vasta tämän viimeisimmän viikon aikana lisääntyä niin että eron huomaa. Nyt Alisan maha on jo ihana pieni pallero. Olen pari päivää ollut tosi vähän kotona ja tänään huomasin että onpa se tosiaan pyöristynyt. Painokin nousi viimeisen viikon aikana 260g :))

Toivoisin kyllä tuleville viikoille hieman maltillisempaa painonnousua. En nimittäin halua mitään jättipentuetta. Toivotaan että ei "peri" emoltaan tätä tiettyä ominaisuutta :)) Sellainen 4-5 pentua olisi ihan riittävä satsi ja niille riittäisi tarpeeksi aikaa. Se käsittely ja sosiaalistaminen on niin tärkeä vaihe. Eikä tarvisi jännittää sitä lisäruokkimista mitä todella iso pentue tuo melkein väkisinkin tullessaan. Ja onhan se emolle paljon paljon raskaampaa jo synnytyksestä lähtien jos pentuja on hurjan paljon. Mutta eiköhän me kaikesta selvitä, pääasia että pentuja nyt todellakin on tulossa!

Hykertelen edelleen aivan innoissani! <3 <3

1 kommentti:

Tiia kirjoitti...

Huh, ehkä pitäisi meikäläisenkin vihdoin uskoa ja luottaa tuohon raskautumiseen, niin että uskaltaisi ruveta innostumaankin. :P