sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Kokeneita kasvattajia?

Mua niin jäi tämä kaihertamaan, että täytyy nyt tänne avautua. Kun raskauskalenterissa sanotaan seuraavaa: "An experienced person (a breeder or a veterinarian) can tell by careful palpation whether the queen is pregnant. It's now the best time to do this because the embryos are walnut-sized now and easy to count."

Niin onko joku kasvattaja (joka ei ole myös eläinlääkäri) muka oikeasti saanut jostakin opin laskeskella pähkinöitä käsin tunnustelemalla emoliinin masua? Enpä usko, että sitä ainakaan kokemus tuo tullessaan moisia skillssejä 8) Tosin kerran kuulin jutun, että eräs kasvattaja muljautteli pentuja kohdunsarvissa, että ne syntyisivät pää edellä (mikä sinänsä on hassua, koska kissallehan on ihan yhtä luonnollista syntyä perätilassa kun pää edellä).

Krisse sanoi että huomattavasti helpompaa on tuntea ne alkiot nukutetusta kissasta, mutta joskus voi erehtyä luulemaan "pennuiksi" naaraan syömiä hiiriäkin. Ei meillä sellaista mahista kyllä olis, kun ei hiiriä tarjoilla. Vaikka kaipa joku jättikokoinen pussunsuikale vois mennä sekaisin pähkinän kanssa (voi apua näitä mun juttuja - hihittelen täällä itsekseni.. *silmienpyörittelyä*).

Itseasiassa tuo walnut on melko iso pähkinä :o

Oi miksi kissoille ei ole olemassa raskaustestiä?? Saisi tämmönen kärsimätön kasvattaja jotain aikaiseksi, eikä vaan kyttää merkkejä tiinehtymisestä. Kai nuo nisätkin punoittaa, kun niitä koko ajan lampun alla vahdataan..

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei ne oo maapähkinöitä, ne on saksanpähkinöitä. Huomattava kokoero. :D

Tinittin kirjoitti...

Joo mä huomasin just mokani ku aloin miettiin minkä kokoisia ne oikeen on..