torstai 24. kesäkuuta 2010

Lähdön hetki

Tänään se sitten tapahtuu: ensimmäinen pentu muuttaa ommaan kottiin! Lilli pääsee viettämään juhannusta uuteen kotiinsa Iihin. Käymme tapamme mukaan viemässä pennun uuteen kotiinsa.

Viikko sitten käytiin viimeisillä rokotuksilla ja pennuille tehtiin terveystarkistukset. Kaikki sai terveen paperit, eikä rakenteellisiakaan vikoja löytynyt. Mikrosirut laitettiin vaan Tyynelle ja Toivolle, muut tytöt saavat omansa sitten isompina leikkautuksen yhteydessä jos omistajat haluavat.

Ja viikon päästä loput pennut osallistuvat POROKin näyttelyihin, Toivo vain lauantaina ja Dabria sunnuntaina. Tyyne ja Nötterö on mukana molempina päivinä. Ja näyttelyn jälkeen koittaa luovutus muillakin.

Toivo saa jäädä omaan kotiinsa Selma-emon ja Alisa-mummon kanssa <3 Kirsi varasi pojan ennen kuin pennut olivat syntyneet ja kun Toivo oli ainoa poika, ei siinä paljoa tarvinut miettiä. Ja uskoakseni Toivo on täyttänyt Kirsin toiveet omasta hupakosta. Kyllä punapojat on parhaita! Toivoa on muuten mahdollista ehkä isompana kysellä siitoskäyttöön ;)

Tyyne muuttaa yhteisomistukseen ja sillä toivon mukaan tehdään ainakin yksi Feanorian-pentue. Dabria ja Nötterö muuttavat omaan yhteiseen kotiin Ouluun, jossa niitä odottaa ura temppukissoina!

Facebook-kaverini ovat varmaan seurailleet päivityksiäni Maunon sairastelusta. Pojalla oli tuossa reilu kuukausi takaperin pissatulehdus ja ilmeisesti sen jälkitautina melko äkäinen munuaistulehdus. Nyt munuaisarvot eivät kuitenkaan ole lähteneet niin reippaasti laskuun kun olisi toivottavaa ja lääkäri on alustavasti väläytellyt mahdollisuutta että Maunolla on munuaisten vajaatoiminta. Tosin itse haluan kyllä vielä pidempää arvojen seurantaa ennen kuin uskon että munuaisten toiminta on pysyvästi rempallaan. Aika selvät munuaisen vajaatoiminnan oireet Maolta löytyi, eikä mistään tarttuvasta varmastikaan ollut kyse, koska muut kissat olivat täysin terveitä.

Eihän tämä etenkään itämaisilla mikään harvinainen sairaus ole ja tiedän että Maonkin taustoilta joitakin munuaisvikaisia kissoja löytyy, mutta kyllä harmittaa jos tästä pysyvä vaiva tulee. Seurailemme..

1 kommentti:

saila kirjoitti...

Sait kuvahaasteen :)