maanantai 8. maaliskuuta 2010

Aikaa kasvatukselle ja kissoille

Allekirjoittaneen opinnot on nyt vihdoin ohi ja valmistujaisjuhlia vietetään läheisimpien ystävien ja sukulaisten kanssa parin viikon päästä. Se tarkoittaa myös sitä, että pitkästä aikaa on todella aikaa miettiä kasvatusta ja vähän muutakin elämää :-) Ainakin nyt saan hetken lomailla!

Olen potenut huonoa omaatuntoa kun on tullut laiminlyötyä kissojen sosiaalisten tarpeiden tyydyttämistä nyt jonkin aikaa. Olen tehnyt koko alkuvuoden töitä ja lisäksi opiskellut kaiket illat. Itämaisista turhautumisen näkee hyvin nopeasti ja siitä syystä mm. meidän sohva on revitty viimeisen puolen vuoden aikana aivan piloille.. Aki ei yksin ole pystynyt antamaan kissoille tarpeeksi huomiota ja minä olen viettänyt kaiken vapaa-aikana opiskellen joko tietokoneen ääressä tai nenä kiinni kirjoissa. Olemme jopa sortuneet nukkumaan joitakin öitä makkarin ovi kiinni, kun kissojen yölliset hölmöilyt ovat häirinneet stressaantunutta mieltä (tai ainakin sitä on ollu hyvä käyttää tekosyynä).

Ehkä porttikielto makkariin auttoi, kun nyt ei ole ollut enää mitään ongelmia. Kissat ovat nukkuneet tyytyväisinä meidän vieressä ja joskus on ihan naurattanut kun on yöllä herännyt ja huomannut koko lauman tunkeneen meidän väliin :) Nökö etenkin on kova tönimään ja se yleensä valtaa aina Akin tyynyn. Ainoastaan Mao on joskus herättänyt yöllä, kun sillä on tapana pyytää päästä peiton alle <3

Ihanaa kun taas voi nauttia Maon nukkumisesta kainalossa, Riksin käpertymisestä syliin ja sen onnenpörheästä karvasta, Nökön loputtomista hellyydenpuuskista, Geen huvittavasta sinkoilusta ja Loten voimakkaasta hurinasta (sillä on meidän kissoista äänekkäin kehräys ja se alkaa aina pelkästä katseesta).

Kasvatusasiat ovat edenneet omalla painollaan ja en ole ottanut mitään stressiä esim. Loten kanssa. Se on minusta vielä todella pentumainen ja epäkypsä emoksi, joten olen lykännyt sen astuttamista. Selma puolestaan vaikuttaa hyvin reippaalta ja maalaisjärkeä omaavalta tulevalta emolta. Odotan innolla millaisia persoonia Selma saa aikaiseksi :) Vielä pari viikkoa ja saadaan pentuja!

Ei kommentteja: