maanantai 21. joulukuuta 2009

Pikkuneiti kiimailee

Lotte aloitti kiiman viikonloppuna, mutta on kyllä laiskin juoksija minun naaraiden historiassa. Meidän tytöt on normaalisti sellaisia hormoonihirmuja, että juoksevat 5-7 päivää putkeen ja huutavat ihan taukoamtta. Lotte on onneksi PALJON iisimpi. Se nukkuu yöt ja päivälläkin pitkät pätkät. Kun sen saa leikkimään, se unohtaa olevansa kiimassa. Välillä käy jollottamassa saunassa tai eteisessä, mutta muuten on hiljaa. Eka yö on yleensä se pahin, jonka jälkeen huutelu kyllä heti rauhoittuu. Olin tosin tokana päivänä kuulevani astumishuutelua, että ehkä joku pojista saa sen hiljaiseksi astumalla sen kerran (meidän pojat siis kastraatteja)?

Pistää vain miettimään voiko "heikko" kiimailu kertoa jotain naaraan hedelmällisyydestä? Geellähän loppuaikana meni kiimaväli samaan kuin Lotella nyt on (7-8 viikkoa), tosin se juoksi kuitenkin n. 5 päivän hirmujuoksuja. Lotella kiimat kestää keskimäärin 3 päivää ja meno on TODELLA rauhallista. Ainakin ongelmia kollille viemisessä tulee olemaan, koska se pitäisi saada kollin luokse HETI kun kiima alkaa, jos loppuu näin pian. Ongelmalliseksi asian tekee tulevan sulhon sijainti, mutta noh, ehkä asia ehtii kevääseen mennessä vielä muuttua. Ei siis kolli, vaan tuo että kiimat kestävät niin vähän aikaa.

Selmalla puolestaan on nyt jokin pidempi tauko meneillään, mikä on ihan hyvä. Minun pitäisi nyt ehtiä jossakin välissä neitiä katsomaan ja sitten varaillaan aika siitostesteihin.

Myös Rikulle on alustavasti sovittu morsian alkuvuodelle, mikä on kyllä tosi kiva juttu! Yhdistelmä on tosi mielenkiintoinen ja toivomme että Ulla saisi sieltä itselleen pennun :)

Ei kommentteja: