maanantai 14. joulukuuta 2009

Näyttelyssä Riksin ja Maunon kanssa

Kävästiin Laihialla näyttelyissä viikonloppuna. Perjantaina käytiin ensin katsomassa Senian hopeapentuja Jurvassa ja olihan ne kyllä ihania. Ihmetyttää miksei niin söpöille pojille ole vielä löytynyt omia koteja. Käykää nyt ihmeessä katsomassa kuvia suloisista pojista Ancient-kissalan sivuilla.http://personal.inet.fi/koti/ancient.cattery/pentuef.html

Lauantaina meidän pojat saivat ihan hyvät arvostelut, mutta molempien silmistä tuli sanomista. Mao sai KM:n ja Riksi sertin kuitenkin, kuulema Riksin tuomari oli harmitellut Riksin silmien väriä, koska se muuten piti Riksistä kovasti. Tp-valinnoissa valkoinen simsku käyttäytyi huonosti ja omistaja haki sen pois. Lopulta tuomari sanoi että musta itämainen voittaa ainoastaan silmien värinsä takia. Maon tuomari ei nominoinut ollenkaan kastraattiurosta, eikä leikkaamatonta naarasta..

Sunnuntai meni paremmin meidän pojilla. Itämaisia arvosteli vain yksi tuomari, mutta pidin todella todella paljon hänen tyylistään käsitellä kissoja. Todella mukava tuomari ja puhui kaikista kissoista kovin kauniisti, myös niistä puutteista. Erityisesti pidin tuomarista sen takia, että hän otti kissan värin ja kuvion huomioon arvosteluissa. Hyvin harva tuomari kiinnittää mitään huomiota väriin tai kuvioon, ottaen kuitenkin huomioon että pisteytyksessä niistä saa melko paljon pisteitä.

Riksi sai kolmannen CAP-sertin ja valmistui PREMIORIKSI! Arvostelua en kovin tarkkaan kuullut, kun Aki halusi esitellä :)

Molemmat pojat esiintyivät hienosti tp-valinnoissa, mutta Mao veti kyllä melkoisen shown. Se ei ole koskaan esiintynyt kuten sunnuntaina. Se laittoi kaiken likoon! Olin kuolla nauruun tp-valinnoissa kun se oli niin täynnä itseään, nokka pystyssä katseli ympärilleen ja elvisteli. Taisi olla pettynyt lauantaiseen suoritukseensa ja halusi näyttää kaikille kuinka hieno kissa se on :) Ja niin Mao pokkasi neljästä kastraattiuroksesta itselleen paneelipaikan -> koska kaikki neloset olivat yhdellä tuomarilla, oli se suoraan kategorian paras.

Sunnuntain jälkeen on mukava aloittaa pitkähkö näyttelypaussi. Ensi vuonna ei siis juurikaan käydä näyttelyissä. Selman pennutusta aletaan nyt miettiä tosissaan, koska Hans-sulhon väri vaihtui ei-hopeaksi ja sillä on nyt "naimalupa", eli avoimen luokan serti. Lotellekin on sulho sovittu, mutta molemmat ovat vielä niin ipanoita, että katsellaan sitä myöhemmin keväällä.

Ei kommentteja: