tiistai 25. elokuuta 2009

Häät tulossa!

Riksin viimeinen morsio juoksee vihdoin ja on tulossa kyläilemään. Ainoastaan logistiset ongelmat meinasivat olla esteenä, mutta eiköhän niistä selvitä :) Kissat ei aikatauluja tottele, joten kasvattaminen voi joskus olla melkoista neuvottelua: työvuorojen, kissanhoitajien ym. suhteen. Itse tosin lupasin sen verran auttaa että hoidan tytön loppuviikosta takaisin kotiin, kunhan häät on vietetty.

Toivottavasti onnistaa niin voidaan viedä pojan kulkuset pian. Ei niistä tosin hirveästi haittaa ole ollut, mutta kyllä kollista yleensä huomaa että se on leikkaamaton. Kastraatin elämä on niin paljon leppoisempaa! Odotan oikeen innolla että Riksistä tulee taas ihana lutupoika, kunhan pääsee nuista naishuolistaan <3 Se ei nykyään oikein malta olla edes sylissä, kun kyttää vaan oven takana Loten liikehdintää ja mouruilee kutsuvasti. Mutta on oikein hellyyttävä silloin kun on aikaa olla omistajankin paijattavana.

Riksi pestiin viikonloppuna rasvaisen turkin ja hännän takia. Hännästä löytyi pesun yhteydessä pieniä rykelmiä mustapäitä, mutta ei onneksi edes läheskään niin pahan näköisiä mitä Maolla oli aikoinaan. Nekin hoitui kotihoidolla. Häntää täytyy nyt varmaan pestä useammin, kunnes hormonitoiminta alkaa leikkauksen myötä tasoittua.

Olen myös varailemassa Maolle elämänsä ensimmäistä eläinlääkäriaikaa - siis "sairauden" vuoksi. Nyt viisi vuotiaana Maon suu on alkanut haiskahtaa ja näyttää siltä että hammaslääkärin luona olisi aiheellista vierailla. Hammaskiveä on kertynyt jonkin verran.

Olen myös ollut haistavinani että jonkun pissa on alkanut haisemaan melko väkevälle. Epäilykset kohdistuu Geehen, jolla on aiemminkin ollut pissavaivoja. Täytyy varmaan kiikuttaa pissanäyte tutkittavaksi. Ehkä se selittäisi tuota muorin kiukutteluakin (jota aina ajoittain esiintyy).

Ei kommentteja: