torstai 15. tammikuuta 2009

200g raja rikottu

Kaksi isointa pentua on rikkonut 200g painorajan, ensin pari päivää sitten sininen ja tänään punainen. Painothan näillä pennuilla oli syntyessään pienimmät mitä meillä on koskaan ollut (kaikilla alle 100g), joten siihen nähden ihan mukava saavutus.

Pennut ovat alkaneet jo tillistellä meitä ihmisiä kun tulemme pesän reunalle. On se hieman huvittavan näköistä kun kannattelevat painavia päitään ja heiluvat miten sattuu. Ne myös kuuntelevat puhetta korvat heiluen. Valolle silmät on vielä selvästi arat, joten pitelemme pentupesää melko hämärässä.

Odotan itse jo innokkaasti sitä aikaa kun pennut alkavat putkahdella pesästä ulos. Sitten voidaan alkaa myös ottaa vieraita vastaan. Edessä on kasvattajan osalta yksi vaikeimmista tehtävistä: sopivien kotien löytäminen. Pulaa ehdokkaista ei onneksi tälläkään kertaa ole, pelkään vähän että näistä ei kaikille edes riitä..

Muistuttelen siis että kasvatillani Ozzylla on kolme pentua vielä vapaana Ancient-kissalassa Etelä-Pohjanmaalla. Varattavissa on sinitäplikäs tyttö ja ruskeatäplikäs poika. Pentueen hauska yllätys, beigetäplikäs tyttö, etsii sijoituskotia.

Ei kommentteja: