lauantai 27. lokakuuta 2007

Vaimeaa murinaa..

Neela on tuottanut hieman harmaita hiuksia meille. Leikkauksen myötä se on reipastunut hirveästi ja osoittaa kiintymystään meihin ihmiseen paljon rohkeammin kuin ennen. Neelahan on aina ollut hieman ujompi tapaus, ei niin suorasukainen ja helppo kun esim. Mao. Sylissäkään se ei ole viihtynyt kovin hyvin ja nyt se tulee syliin kehräilemään vähän väliä. Nämä siis kivoja ja hyvin toivottuja ominaisuuksia. Näiden kivojen ominaisuuksien lisäksi eteen on tullut myös jotakin ikävää.

Se on leikkauksen jälkeen päättänyt alkaa komentamaan tytärtään Geetä siinä määrin että en oikein tiedä mitä tehdä. Ehkä tuo leikkaus itsessään on pistäny Neelan pään sekaisin? Vai voisiko se olla kipeä? Toisaalta eikö se sillon kiroilisi muillekin kun vain Geelle? Olen myös miettinyt voisikohan kyseessä olla jokin arvojärjestysjuttu? Neela on nyt leikattu ja Gee on ainoa leikkaamaton talossa (ei tosin tunnu tajuavan itse tilanteesta yhtään mitään 8) ). Ehkä se vaatii totuttelua..

Neelan sopeutuminen elämään Maon kanssa oli kans yksi haaste silloin Maon leikkauksen jälkeen kun "eristäminen" loppui. Saattoi läpsiä Maoa välillä päähän kesken hellän pesutuokion tai muuten vaan. Mao oli astutuksen jälkeen pitkään vähän varpaillaan - selvästi muisti että joskus on tuolta eukolta saatu turpaan ja kunnolla. Jossakin vaiheessa Neela kuitenkin lopetti läimimisen ja on nyttemmin tullut Maon kanssa todella hyvin toimeen. Nökön kanssa ei koskaan ole ollut mitään ongelmia, ovat olleet parhaat kaverit alusta asti.

Yleensä tilanne alkaa niin että Neela on jossakin rauhassa lepäilemässä ja Gee haluaisi tulla viereen ja tämä ei Neelalle sovi. Esim. eilen mummo makoili catmaxin ylätasolla ja Gee yritti pienen hepulikohtauksen päätteeksi mennä mammansa viereen köllimään. Eihän siitä mitään tullut kun mummo aloitti hirveän kiroilun heti nähtyään Geen.

Samoin innokkaan leikin päätteeksi Neela saattaa aloittaa murinan ihan yhtäkkiä, vähän niinkun ilmottas että ei enää. Aivan kun sen huumorintajua olisi kadonnut kokonaan? Aiheuttaa ikäviä tilanteita kun monesti mukana nuissa juoksuleikeissä on myös Nökö ja Mao, jotka ovat sitten ihan pihalla kaikesta. Tuo murina ja komentelu on kuitenkin selvästi ainoastaan Geelle osoitettua. Tappeluun asti ei koskaan ole menty, tuohon murinaan se siis jää ja tilanne raukeaa sillä että Gee lähtee pois.

Olen tottakai kamalan huolestunut että onko tila pysyvä tai muuttuuko se joskus tappeluksi? En todellakaan halua että kissat joutuvat elämään niin että jollakin on epämukava olo. Välillä tytöt nukkuvat vierekkäin, halivat ja pesevät toisiaan. Nämä murinakohtukset on siksi ihan käsittämättömiä. Ja miksi ihmeessä vain Geelle? Poikien kanssa Neelalla ei ole mitään ongelmaa, niiden kanssa kyllä ravataan pitkin taloa ja painitaan. Muutenkin Neela kyllä on leikkisä, lähinnä tappaa ja pyydystelee leluhiiriä ja paperitolleroita. Joskus yöllä saattaa kantaa hiiriä sänkyyn että pitäisi nakata..

Feliwayta ajattelin nyt ainakin kokeilla, en tiedä mitä muuta tässä oikeen voisi tehdä. Gee on selvästi kauhean tylsistynyt kun yhteiset leikit Neelan kanssa on vähentyneet ja Mao on niin laiska ettei se pysy Geen perässä..

Ei kommentteja: