tiistai 31. maaliskuuta 2009

12 viikkoa







Taas tuli viikko lisää ikää. Nämä alkaa jo olla ihan oikeita kissoja. Hakeutuvat syliin, kerjäävät huomiota (ja ruokaa) ja osaavat olla oikein söpöjä. Pienet moottorit alkavat heti hyrisemään kun joku ottaa syliin ja rapsuttaa.

Toissapäivänä ja eilen pennuista oli osalla mahat vähän löysällä ja pieniä puklujakin tuli. Säikähdin tietty että nytkö tulee taas jo ties kuinkamones mahatauti, mutta se onneksi meni ohi ihan itsetään. Olisiko tullut annettua vähän liian innokkaasti erilaisia ja uusia ruokia? Pienet masut ei ehkä kestä niin kovaa vaihtelua. Mutta ei siitä onneksi sen isompaa epidemiaa tullut ja eilen illalla pennut oli jo ihan kunnossa. Selma vaati Akilta aamulla niin kovaan ääneen ruokaa, että heräsin siihen meteliin. Että voi pienestä kissasta lähteäkin noin kova meteli! Onkohan tuo nyt sitä paljon puhuttua kilppariluonnetta "mulle nyt kaikki ja heti!!"

Kohta nämä pikkuiset lentävät pesästä ja seuraavia pentuja meillä on vasta varmaan ensi vuonna! Kamala ajatus.. Siihen ehtii niin tottua että nuita pussattavia pikkuotuksia pyörii jaloissa. Mutta sitten ehtii taas harrastaa aktiivisemmin muutakin kuin kissanpentujen ruokkimista, eläinlääkärissä käymistä, siivoamista ja tulevien omistajien haastattelemista ja tapaamista :-) No, onneksi kasvattaminen on paljon muutakin kuin nuita em. asioita :)) Mutta kyllä tämä tahti max. pentue tai kaksi vuodessa on vallan riittävä meille.

perjantai 27. maaliskuuta 2009

Kuulumisia 11 viikkoisilta

Kyllä nyt vauhti alkaa olla niin hurja, että vähän kauhulla saa odottaa mitä seuraavaksi tapahtuu. Lapsukaiset ovat viikon aikana saunoneet ekaa kertaa, Jeera on harrastanut sukellusta vessanpöntössä (todistetusti kerran, toisen kerrankin ehkä, mutta en saanut selville kuka se oli..), roskakori on levitetty lattialle, talouspaperirullia on silputtu pitkin lattioita, yksi posliinilautanen tiputettu lattialle.. noo listaa voisi jatkaa sivullisen verran. Oikein reipasta porukkaa siis!

Ekat rokotukset saatiin viikko sitten ja mitään oireita ei ole kenellekään tullut. Vaikka se ei varmaan ole kovin suositeltavaa, otin riskin ja tuikattiin mammalle ja mummolle samalla. Näitä näyttelypöpöjä ym. on tässä pörrännyt, kuulin myös juttuja että jossakin päin on ollut kissaruttoa. Parempi siis että kaikilla on rokotukset voimassa, tytöistä kummallakin on mennyt jo ennen joulua umpeen kun en halunnut juuri ennen astutusta rokottaa.

Osalla pennuista on ollut lievä alapurenta, mutta nyt hampaiden vaihtuessa uskon niiden vielä korjaantuvan. Meillä on itseasiassa ollut joka pentueessa lieviä alapurentoja, jotka ovat korjaantuneet luovutukseen mennessä kun hampaat on ekan kerran vaihtuneet. No kellään ei näistäkään ole knikkejä, rintalastakoukkuja eikä napatyriä, ainakaan vielä.

Sitä olen miettinyt, kuinka normaalia on että mustassa näkyy edelleen todella selvät haamuraidat? Eka musta pentu, joten olen ihan pihalla sen kanssa. Jos vaaleampia karvoja pitäisi alkaa nyppiä kyljistä näyttelyä varten.. siinä olisi kova homma :D Rikulla on ihan selvät "tiikeritäplät", jotka näkyy kyllä todella selvästi. Ei sillä siis mitään valkoisia länttejä ole kyljissä kuitenkaan.

Oma elämäntilanne ensi vuoden alussa mietityttää edelleen tuon Loten pitämisen suhteen. Olisi kiva olla varma oman ajan riittämisestä kahteen pentuprojektiin. Ehkä sitä ei nyt kuitenkaan tarvitse päättää etukäteen. Ainakin Lotesta saan ihan kivan näyttelykissan, jos sopivaa aikaa sen pennutukselle ei löydy. Selma menee sijoitukseen, joten laitan tietysti kilpparisiskon etusijalle. Olen kyllä edelleen miettinyt Lotenkin sijoittamista, mutta miten ihmeessä tuosta kermanokasta raskisi luopua.. Harvemmin sitä kyllä tulee kissan pitämistä kaduttuakaan :D Onhan tässä näitä vastoinkäymisiä ollut pahempiakin.
.

sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Pennut varattu!

Nyt on jokaiselle riiviölle oma koti tiedossa, kun Frank tänään varattiin. Seuraavat pennut onkin suunniteilla vasta ensi vuoden alkuun. Tahti ei tästä näytä tiuhentuvan. Eli pitkä odotus on tiedossa jälleen kerran! Alla pian 11-viikoiset tohelot.






tiistai 17. maaliskuuta 2009

Nälkäiset hyeenat

No eipä näytä oksutauti paljon enää vaivaavan. Rruokaa vaativa hyeenalauma oli vastassa kun tultiin kaupasta. Selma oli huvittavin kun se kraakkui ihan hirveän lujaa ja söikin kyllä eniten. Parka pieni, kun oksensi eilen niin paljon. Tervehtymisen kunniaksi pennut juoksivat täällä niin päätöntä vauhtia, että patterit vaan kolisi kun ne törmäili niihin..

Painot on pysyneet hyvissä lukemissa, joten taidettiin nyt onneksi selvitä säikähdyksellä. Hieman kyllä ihmetyttää mistä oli kyse, niin rajua se oksentelu oli. Mutta näemmä loppui yhtä äkkiä kun alkoi.

Yritän ottaa sunnuntaina kuvia pennuista kun palataan Akin kanssa reissusta.

maanantai 16. maaliskuuta 2009

Lääkärissä käyty

Pentuja ei nyt heti alettu mitenkään voimallisesti lääkitsemään, katsotaan vielä yön yli ennen suurempia toimia. Kukaan ei tuntunut kuivuneeltakaan vielä. Toivotaan että keitetty broisku ja sei yhdessä maitohappobakteerien kanssa auttaisi. Aikuisista myös Gee on oksentanut joitakin kertoja.

Hirveä huoli on taas, vaikka pennut ei enää mitään pikkuruisia olekaan. Ja ihmetys että mitäs tämä nyt oikein on? Olen tosin kuullut toisestakin tapauksesta jossa pentue sairasti nuorempina masutautia ja sitten vielä ennen luovutusta toisen samanlaisen :o

Liekö nämä myös herkempiä kaikelle kun ovat syntyneet keisaroiden ja emokaan ei ole ollut ihan parhaassa kunnossa (kun oli sen haavan paranemisen kanssa ongelmia).

Kaikenkaikkiaan tämä on ollut aika raskas pentue hoitaa kun on ollut jos jonkinmoista. Ei sinänsä mitään vakavaa mutta näiden pienten sairastaminen on aina hirveän raskasta hoitajalle, oli se sitten miten "pientä" tahansa.

Huono tuuri se vaan meitä pyörittelee

Ei ole tosikaan, miten huono tuuri voi osua yhden pentueen kohdalle näin monta kertaa?

Tänään oli ohjelmassa ekoille rokotuksille meno ja aamuyöllä heräsin oksentelun ääniin. En kuitenkaan reagoinut niihin kummemmin, ajattelin että isot pojat on käyneet ahmimassa ruokaa ja oksentavat sen takia. Aamulla herättyäni täällä pentuhuoneessa sitten olikin aika epämiellyttävä haju ja näky.. Pieniä pukleja siellä täällä.. Syyllisiksi on nyt osoittautuneet ainakin Jeera ja Lotte ja isoista Gee-mummo, muiden en ole nähnyt oksentavan. Frank ja Kookos eivät myöskään ole syöneet mitään, mutta Selma ja Riku söivät hyvällä ruokahalulla.

Pennut ovat taas kuitenkin todella pirteitä eikä ne näytä päällisin puolin yhtään sairailta. Menemme rokotusten sijaan kuitenkin tässä aamusella lääkäriin.

Alisa on ilmeisesti taas aloittelemassa kiimaa, joka sillä oli myös silloin kun pennut ekan kerran olivat masutaudin kourissa. Liekö emon kiimailu sekoittaa pentujen masut? Outoa..

sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Pohdiskelua ja kuulumisia

Elo pentujen kanssa on ollu ihanan rauhallista nyt kun ne on jo vähän isompia. Ei tarvi enää niin hirveästi stressata (kaikesta). Ainoastaan vierailijoiden vähyys on meinannut harmittaa, ihmiskontaktit kun ois niin kovin tärkeitä. Onneksi itse olen nyt melko hyvin ehtinyt pentujen kanssa touhuamaan. ensi viikko taas aikataulullisesti on niin mahdoton, etten oikeasti vaan ehdi ottaa vieraita vastaan. Hyvä kun ehdin kotona käydä nukkumassa ja viikonlopuksi lähdetään Akin kanssa reissuun :))

Ollaan tässä myös mietitty tuota Loten pitämistä, joka aiemmin tuntui olevan ihan itsestäänselvyys. Jostain syystä me ei kumpikaan olla kauhean innoissaan ajatuksesta, että nyt jäisi kotiin pentu. Riksin meille tulosta kun ei ole vuottakaan ja tämä meidän kissalauma on muutenkin kokenut muutoksia melkoisesti viimeisen vuoden sisällä. En haluaisi nyt hätiköiden jättää uutta kissaa kotiin, kun aiemmin olen ollut aika maltillinen. Jotenkin se vaan tuntuisi mukavalta ajatukselta, ettei meillä olisi kun neljä kissaa kotosalla jonkin aikaa. Ja kaikki vieläpä kastraatteja heti kunhan Riksi on suorittanut nuita kollin velvollisuuksiaan. On tässä kuitenkin jo jokunen vuosi tullut nuita kiimahuutoja melko aktiivisesti kuunneltua, mää kaipaan niistäkin ainakin vuoden lomaa! 8)

Toisaalta taas Loten värinen naaras on ollut haaveena pitkään ja tuntuisi höntiltä nyt antaa se muualle. Olisi siinä kyllä taas haastetta joiksikin vuosiksi saada aikaiseksi toinen punainen/creme tyttö :-) Jos sopiva sijoituskoti täältä Oulun seudulta (tai ehkä kauempaakin) löytyisi niin voisin kyllä miettiä sijoittamista vaihtoehtona.. Mutta en minä silti ihan helpolla tuosta tytöstä ole luopumassa..

Minulla olisi myös haaveena tuoda joku mukava kolli ulkomailta jossakin vaiheessa, mutta suurin ongelma tietysti senkin kanssa on sopivan kodin löytyminen. On vähän hankala edes alkaa suunnitella, ennen kuin on koti tiedossa.. Muuten siinä voi käydä niin että meillä on kohta taas kolli kotosalla :D
.

perjantai 13. maaliskuuta 2009

Pahvilaatikkoleikkiä

Zooplus muisti meitä pienellä pahvilaatikolla, joka oli aivan pakko leikellä pentujen leikkejä varten. Kaksi isompaa odottaa eteisessä, joska niistä tehtäisiin seuraavat hauskuuttajat.

Suosio oli taattu, parhaimmillaan lootassa oli 5 pentua sisällä yhtä aikaa.




keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Pentujen nimet

Olen pantannut nimien julkistamista, en oikein tiedä edes miksi. Halusin kuitenkin odottaa nimien julkistamista siihen että rekisterikirjat on kourassa. No tänään ne saatiin. Kerrotaan nyt sitten myös vähän nimien taustaakin.

Aloitetaan makioista tytöistä. Halusin niille ällömakeat ja söpöt nimet.

Cremenaamioinen neiti Lotte on virallisesti Feanorian Charlotte Russe
- nimi on tietysti ihana kääretorttukakku, kakun alkuperä on 1700-luvun venäjältä Aleksanteri I:n ranskalaiselta kokilta.

Suklaakilpparinaamio Selma sai nimen Feanorian Cherry Clafoutis
- se on vanukasmainen kirsikkapiiras. Kuvaa hyvin suklaakonnaa, jossa on punaisia länttejä!

Ja sitten poijjaat.

Musta poika Riku on Feanorian Caustic Window
- kutsumanimi Riku on Richard D. Jamesin mukaan sekin. Caustic Window on yksi monista nimistä mitä tyyppi on käyttänyt tehdessään musiikkiaan. Akin nimeämä pentu.

Sininen poika Frank eli Feanorian Carry me home
- Hellacoptersin biisin nimi. Ruotsalaiset osaa tehä kelpoa rokkia.

Punatäplikäs poika Jeera sai kasteessa nimen Feanorian Capture of Fire
- Tämä nimi voi olla vaikka kunnianosoitus Sentencedin edesmenneelle kitaristille, joskin nimeä keksiessäni M. Tenkula vielä oli elävien kirjoissa.

Sininaamio poika Kookos eli Feanorian Come Clarity
- In Flames on myös loistokas Ruotsalainen bändi. Yks minun lempi!
.

lauantai 7. maaliskuuta 2009

Lotte

Loten ja Selman kuvaaminen on kyllä osoittautunut haastavaksi. Neideillä on joko niiiin paljon vauhtia ettei kuvaaa pysy perässä tai vastaavasti ne nukkuvat, eikä niistä oikein saa mitään irti. Tässä Loten tyylinäyte (Selman kuvia tulossa myöhemmin):





Pieni hamsteri! <3
.

torstai 5. maaliskuuta 2009

Kuvapläjäys

Tassupuru


Kieli ulkona ja korvat tonttumaisen hassussa asennossa..


Kookos antaa Frankille sinistä monoa!


Maailman fiksuimman näköinen kissanpentu..


No ok, tämä voittaa.. Melkosia linssiludeja nämä pojat.


Alisa on turhan kiltti emo, kun antaa 8-viikkosten vielä maitobaareilla ilman rajoituksia..


Jeera kohtasi kylän kovimman jättiläiskissan!


Nökö miettii, onko tuo ihan tosissaan?


Nökön aikeet on yleensä ihan hyvät..


Mutta jeera on sitä mieltä ettei tarvis tulla yhtään lähemmäs!



Lotesta ei oikeasti saa yhtäkään kuvaa, missä se tekisi jotain muuta kun nukkuisi lurppakorvinensa. Ehkä ens pläjäyksessä sitten enempi Loten ja Selman kuvia. Jos ne tuolta nukkumiselta kerkeäis tehdä jotain muutakin..

Ja niin, netti toimii taas, pari miestä kävi asentamassa meille uuden ehomman pistokkeen seinään, vaikka Nökö koittikin niitä ahdistella parhaansa mukaan. Ei tarttenu ees maksaa mitään, kun kuulema se ei oikeen kuulosta järkevältä että kissat ois sen saaneet rikottua. Eli syyttelin turhaan, vaikka uskon kyllä että nuo välkkypäät varmasti on sen osanneet tehdä.
.

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Tuholaiset katkaisivat internetin

Täällä kiukkuinen kasvattaja kirjoittelee vanhempiensa luota. Meillä kotona ei ole perjantaina jälkeen toiminut netti. Kiitos kissanpentujen! Turha siis ihmetellä jos en vastaile posteihin. Puhelin tavoittaa!

Toivotaan että netti saadaan huomenna kuntoon, kun korjaajan pitäisi tulla. Pennut ovat roikkuneet nettijohdossa niin rajusti, että koko seinässä oleva pistoke on murjottu ihan p*skaksi. Nättejä vastalauseita nämä osaa antaa. Ainakin pienet on nyt saaneet ihan eri tavalla huomiota kun nörtit on _joutuneet_ keksimään muuta tekemistä. Jo on ollu tylsä viikonloppu! Ja hiihtolomakin just alkamassa! Yhyy.